Indlæser
Erhvervsforløb (Varde Ådal lam, økologisk landbrug) 7. - 8. klasse.
Vis lignende arrangementer
Dato og tid
Tirsdag d. 14. maj 2024 kl. 10:00 til 13:00
Tilmeldingsfrist
Torsdag d. 28. marts 2024 kl. 08:00
Sted
Varde Ådal Lam,
Toftnæsvej 30, Alslev,
6800 Varde
Varde Ådal Lam
Toftnæsvej 30, Alslev
6800 Varde
Arrangementsbeskrivelse
I løbet af dette forløb vil eleverne blive introduceret til en række forskellige aspekter af lammeavl og -produktion. De vil lære om de forskellige racer af får og lam, og hvordan man opdrætter og plejer dem for at opnå det bedste resultat. Der vil også være fokus på dyrenes sundhed og trivsel, herunder hvordan man identificerer og håndterer sygdomme og skader.
Derudover vil eleverne få en praktisk oplevelse af, hvad det vil sige at arbejde med lammeavl og -produktion. De vil deltage i nogle af de daglige opgaver, som en landmand står overfor, herunder fodring og pasning af dyrene, vedligeholdelse af stalde og hegn, og indsamling og sortering af uld.
For at deltage i erhvervsforløbet hos Varde Ådal Lam er det en fordel at eleverne udviser interesse for landbrug og dyrehold, og er parate til at arbejde aktivt på gården.
Eksempler på forberedelse af spørgsmål i klassen, før forløbet:
-Hvem er personerne bag Varde Ådal Lam?
-Hvilke produkter laver man hos Varde Ådal Lam?
-Hvor sælges produkterne?
-Hvad er Toftnæs Slagtehus?
Se også gerne diveres videomateriale fra Varde Ådal Lam på lanbrugets egen Facebookside samt Youtube.
PROGRAM FOR DAGEN:
Kl.10.00 velkomst og oplæg hos landmand Torben eller slagter Emil.
Kl.10.30 rundvisning og praktiske gøremål, imens der fortælles og stilles spørgsmål.
Kl.12.00 Frokost, eleverne medbringer madpakker
Kl.12.30 Opsamling og afsluttende spørgsmål
Kl.13.00 slut
Efter besøg:
- Der snakkes evt. om uddannelsen til landmand og slagter.
- Mulighed for fremstillinge af simple retter i madkundskab, med opskrifter og produkter fra Varde Ådal Lam evt. "Tortilla med kartofler & lamme Chorizo" https://www.vardeaadallam.dk/opskrifter/tortilla-med-kartofler-og-chorizo
- Evaluering af besøget.
Fagene i fokus: Biologi, matematik, samfundsfag og job og uddannelse, valgfag: Madkundskab
Socialt fokus: Samarbejde
Fase 1 og 2
Færdighedsmål
Eleven kan sammenligne konventionelle og økologiske produktionsformer
Eleven kan diskutere interessemodsætninger forbundet med bæredygtig produktion
Eleven kan forklare sammenhænge mellem naturfag og samfundsmæssige problemstillinger og udviklingsmuligheder
Eleven kan vurdere problemløsningsprocesser
Vidensmål
Eleven har viden om dyrkningsformers afhængighed af og indflydelse på naturgrundlaget
Eleven har viden om principper for bæredygtig produktion
Eleven har viden om interessemodsætninger knyttet til bæredygtig udvikling
Eleven har viden om problemløsningsprocesser
Kompetencemål: Arbejdsliv, mine mål og mine muligheder
Fase 1,2 og 3 Færdighedsmål
Eleven kan formulere personlige mål for uddannelse, job og karriere
Eleven kan koble egne mål med uddannelses-, job- og karrieremuligheder
Eleven kan vurdere betydningen af livslang læring og innovation i arbejdsliv og karriere
Vidensmål
Eleven har viden om egne ressourcer, forudsætninger og karriereønsker
Eleven har viden om uddannelses-, job- og karriereveje i forhold til ønsker og forudsætninger
Eleven har viden om livslang læring og innovation i arbejdsliv og karriere
Skolen varetager følgende:
- Selve forløbet er gratis.
- Skolen afholder udgiften for transport til og fra virksomheden.
- Stiller med minimum 1 voksen.
- De voksne deltager aktivt i forløbet, samt hjælper med transport til og fra skolen.
- Forberede deltagelse før besøget.
! VED TILMELDING
- Bekræftes samtidig, at skolen er bekendt med de ovenfor beskrevne forpligtelser.
- Du får tilsendt en bekræftelse for tilmelding. Når du modtager denne, har du tilmeldt et hold (ikke som angivet, 1 person)
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >
Kontaktinformation til arrangør
Torben Kousgaard
Tlf: +45 23454028
kontakt@vardeaadallam.dk
Kontaktinformation til arrangør
Torben Kousgaard
Tlf: +45 23454028
kontakt@vardeaadallam.dk